top of page

Vill du utveckla din kapacitet att hitta välmående och balans i livet
eller önskar du dokumenterat effektiva verktyg
och metoder för att kunna guida andra? 

             - jag lär dig teknikerna!
                             VÄLKOMMEN!

Du är en helhet bestående av kropp, känsla, tanke och medvetenhet.

Genom att använda dig av kroppens inneboende intelligens tillsammans med tanke, fokus och ett stilla sinne, så får du större tillgång till dig själv och dina resurser.

Du har allt inom dig redan.

Jag guidar dig dit!

VAD SÖKER DU?

Kurser

workshops föreläsningar

inom Stresshantering och Empatitrötthet

Instruktörsutbildning

enskilda sessioner

kurser

inom I AM yoga

Är du arbetsgivare och är mån om dina anställdas hälsa? I AM YOU erbjuder ett program där dina medarbetare får verktyg, kunskap, övningar för att stötta sitt nervsystem, sin kropp och energi under handledning av mig. Jag arbetar främst genom yogaterapi enligt den holistiska yogan I AM yoga men har även inslag av ACT (acceptance commitment therapy) som brukar kallas tredje vågens kbt, circling och meditation. I AM YOU skräddarsyr föreläsningar, kurser och workshops efter era behov! Läs mer under START

Lider du av empatitrötthet utan att du vet om det? Möter du människor i svåra livssituationer i ditt arbete? Inom människovårdande yrken, där du som hjälpare ofta möter människor i svåra livssituationer förekommer det höga nivåer av sjukskrivningar som kan kopplas till stress. Ett uttryck som ger en mer specifik beskrivning av den känslomässiga stress som kopplas till hjälpande arbete är empatitrötthet. Empatitrötthet kan uppstå som en smygande process vilket har som effekt att den professionella hjälparen ofta inte är medveten om det till en början. Det kan vara alltifrån knappt märkbart eller bli måttligt emotionell påverkan för en del, till ett överväldigande tillstånd för andra och leda till att den professionella hjälparen kan bli lättirriterad, trött och känna avsaknad av både empati och energi. I längden kan tillståndet leda till utmattning. Den här metoden ger dig handledning genom kroppen, kunskap, tekniker och metoder för ett bra självledarskap - där du lär dig att identifiera dina energitjuvar, skapa balans i ditt mående och ger dig en verktygslåda av tekniker att plocka från både till dig själv och dina klienter. Läs mer under START

Vill du fördjupa dig inom en av de mest effektiva stresshanteringmetoderna - YOGA? I AM yoga är en holistisk metod för välmående i kropp, sinne och själ. I AM är utvecklat av Göran Boll, grundare av MediYoga som har basen i Kundaliniyoga. I AM yoga strävar i riktning mot att lyfta fram och understödja yogans ursprungliga syfte, där reflektion, eftertanke och klarsyn leder till ökad insikt och medvetenhet. Vill du fördjupa dig i yogans värld och utbilda dig inom en våra mest effektiva stresshanteringstekniker? Utbilda dig till I AM-instruktör Läs mer under START

stressad kvinna
Welcome_edited.jpg

Lär dig mer om Empatitröttet

MSMM
Kroppsbaserad handledning och utbildning för
Människor Som Möter Människor i svåra livssituationer

Den här metoden ger dig kunskap, tekniker och metoder för ett bra självledarskap - där du lär dig att självreglera nervsystemet och skapa balans. Jag ger dig en verktygslåda av tekniker att plocka från, både till dig själv och dina klienter. "Du är högpresterande, engagerad, empatisk och är jättebra på ditt jobb! Du har förmodligen massor med kunskap kring samtalsteknik och olika samtalsbaserade program och erfarenhet av hur du ska bemöta människor som har det svårt. Det enda du inte kan – är att ta hand om dig själv." Att möta andras lidande utan att ha möjlighet att hjälpa kan bli känslomässigt stressande och leda till utmattning. Tillståndet kallas empatitrötthet eller empatistress. Det är fenomen som återspeglar sekundär traumatisering, där klientens svåra och traumatiska upplevelser överförs till hjälparen. Som hjälpare är man ofta så fokuserad på den andre personen att man lätt missar sina egna behov. Jag ger dig verktyg och copingstrategier för att förebygga långvariga stressyptom som kan vara svåra att ta sig ur på egen hand. För att kunna ta hand om andra behöver man ta hand om sig själv först.

I_AM__YOU_black(1)-transformed.png

FÖR DIG SOM ARBETSGIVARE

Du vill att dina medarbetare ska må bättre,

fortsätta att älska sitt arbete och hålla länge!

Dina medarbetare är engagerade och jobbar hårt. De älskar sina jobb och är nästan aldrig frånvarande. Eller åtminstone brukade det vara så. Numer hör du oftare och oftare om att de behöver skära ner på arbetsuppgifter, ta ledigt eller är sjuka. De mår inte så bra längre och arbetsglädjen har börjat tryta.

Idag lever vi under ännu mer osäkra premisser. Stressorerna är många och informationsflödet är högt. Oro för ekonomi, klimatkris och krig avlöser varandra samtidigt som det vardagliga livet med dess utmaningar i privatiliv och arbete hopar sig. Människor mår allt sämre och sjukvården går på knäna med underbemanning och brist på sjukhusplatser.

Jag lär ut potenta, djupt effektiva och vetenskapligt förankrade kroppsövningar och andningstekniker och kopplar ihop det med kunskap kring nervsystemet, kropp och mind. Att förstå hur allt hänger ihop är ofta en förutsättning för att de facto göra ett förändringsarbete. För det är ett arbete att ändra sina vanor och ovanor. Jag jobbar med en helhetssyn på människan och ser att allt hör ihop. Det finns mängder med forskning på hur effektiv en intervention är när tanke, kropp och emotion jobbar åt samma håll. Att få en helhetsförståelse för vad som händer med hjälp av de övningar du gör skapar en enorm skillnad av integrering i kroppen.

 

Boka er skräddarsydda föreläsning, kurs eller workshop efter era behov nu!

Bild arbetsgivare.png

I AM YOGA

I AM yoga är en fördjupning av MediYoga som kommer från och är en form av kundaliniyoga, som i sin tur kommer ur den tantriska traditionen, en av de äldsta yogatraditionerna man känner till. Det är en holistisk metod för välmående i kropp, sinne och själ. I AM yoga strävar i riktning mot att lyfta fram och understödja yogans ursprungliga syfte, där reflektion, eftertanke och klarsyn leder till ökad insikt och medvetenhet.

Boosta dig själv i november!

Läs mer om I AM BALANCED och boka din plats!

I AM yoga möter mjukt och effektivt olika former av stressymptom och stresstillstånd. Genom att träna kroppen i att självreglera nervsystemet och bidra till fokus och avslappning, kommer kroppen in i ett självläkande tillstånd, gynnsamt både för kropp och själ.

Fokus under det fysiska yogapasset ligger på närvaro i nuet, på att skapa balans i kroppen, stilla sinnet och sträva i riktning mot ökad närvaro och fördjupad medvetenhet.

Inga förkunskaper behövs. ALLA kan vara med i dessa pass.

.

Utbilda dig till I AM instruktör!

Det kanske aldrig har funnits större utmaningar än idag, men samtidigt kanske heller aldrig bättre möjligheter att skapa balans i oss själva – och låta det avspegla sig i världen omkring oss – via olika holistiska metoder som exempelvis yoga och meditation.

Att lära ut yoga är att ge människor verktyg att förändra sina liv i det inre, vilket ger avtryck i det yttre. Vi som förmedlar verktygen behöver vara bra på våra jobb. En grundregel inom kundalini yoga traditionen är att jag som lärare alltid strävar efter att göra mina elever tio gånger bättre på detta än vad jag själv är.

Instruktörsutbildning steg 1-3 – övergripande

Som röda trådar genom alla tre steg löper ständigt återkommande ämnen som: vad/hur/varför; I AM instruktörens roll, praktiskt, etiskt, vikten av ständig fördjupning samt: WABING (benskaket) som är integrerat i alla pass vi gör och vars syfte är att frigöra djupt liggande spänningar i kropp och sinne.

Image by Ginny Rose Stewart
Image by Ginny Rose Stewart

KONTAKT

telefon: 073-700 55 74

  • Facebook
  • LinkedIn
  • Instagram
stenar
Vill du få tillgång till meditationer, tekniker och erbjudanden via mitt kommande nyhetsbrev?

Varmt välkommen!

bottom of page